påbroenLITE

Hva driver vi med og hvorfor gjør vi det?

Vi er mange voksne som på en eller annen måte opplever at vi er litt alene i foreldrerollen.  Hva gjør Enestående familier med det? Enestående familier er et aktivitetstilbud i regi av den landsomfattende organisasjonen IOGT.  Sammen gjør vi hyggelige ting med barna våre.  Noen av gruppene møtes annenhver helg, andre møtes oftere eller sjeldnere.

Vi ønsker å gi enestående familier fritidsopplevelser de ellers av ulike grunner ikke ville hatt anledning til å være med på. Derfor er vi opptatt av at alt som skjer i vår regi skal være rimelig, og at miljøet du skal møte er raust og romslig. Selv om vi oppgir en pris for deltakelse på mange aktiviteter, er vi raske til å redusere eller frafalle forventninger om egenandel når vi ser at det er nødvendig. Hos oss skal nye familier alltid kjenne seg velkomne og bli tatt godt imot av både ledere og andre deltakende familier. IOGT er en gammel religiøst nøytral og partipolitisk uavhengig organisasjon. Vår internasjonale visjon er «to empower people to live richer lifes». Velkommen til oss!

Øverst på denne nettsiden kan du registrere deg gratis og uforpliktende. Da får du hyggelige invitasjoner på epost fra oss hver gang det skjer noe spennende der du bor. Mer enn 3000 familier har registrert seg slik. Vi deler ikke våre adresselister med noen, så du kan trygt oppgi din epostadresse til oss. Mange av dem som er med hos oss «liker oss» dessuten på Facebook også og forteller der om det de opplever hos oss. Vi anbefaler deg derfor å finne oss på Facebook først som sist.

Arbeidet vårt finansieres gjennom statlige midler fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, midler fra ulike fond og stiftelser og gaver fra lokale sponsorer. Til sammen betyr dette at det er billig eller gratis for DEG å være med hos oss.

De fleste av oss kjenner ikke hverandre fra før. «Enestående familier» inviterer flere voksne med barn til å bli med, både som deltakere og som ledere. Her kommer det med nye folk hele tiden, så ikke vær redd for å være med selv om du ikke kjenner noen andre i gruppa. Alle våre aktiviteter er alltid helt alkoholfrie, til glede for barn og voksne 🙂

Vi holder kontinuerlig på med å starte opp nye grupper. Øverst på siden her kan du finne ut hvor vi er ved å klikke på fanen «lokale grupper».  På aktivitetene våre kan vi være alt fra 2-3 familier til 60-70 barn og voksne.

Noen av oss som er med i Enestående familier lever sammen med barna våre hele tiden, andre har barna boende hos seg over kortere eller lengre tid. Noen av oss bor ikke engang alene med barna våre, men har partnere som ikke er sammen med familiene så mye i helgene.

Uansett livssituasjon kan vi ha glede og nytte av påfyll og inspirasjon i det krevende og spennende arbeidet foreldrerollen er.

IOGT vil gjerne starte opp mange flere ”Enestående familier”-grupper rundt omkring i landet. Er du ofte alene med barn og kan tenke deg å dra i gang en gruppe der du bor, så tilbyr vi oppstartshjelp så det monner. Vi kan ikke love at vi klarer å starte opp hvor som helst i landet, men har du lyst så ta kontakt med oss så ser vi hva vi kan få til der du bor. Vår nasjonale leder Trude Sletteberg er alltid lydhør for nye muligheter til å starte opp nytt arbeid. Vi har lederkurs for nye ledere hvert år i januar.

 

Et tilbud til deg som opplever deg litt alene i foreldrerollen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *