DSC_7032

Er du og dine også enestående ?

Noen lurer på hva slags familier vi ønsker å nå med arbeidet vårt. Her kan du lese mer om hvem vi tenkte på da vi startet Enestående familier.  I Enestående familier løfter vi ikke dyner eller sjekker sivilstatus og selvangivelse. Vi regner i utgangspunktet med at familiene som kommer til oss har behov for det vi kan tilby. 

Vi er særlig på jakt etter deg som av ulike grunner kjenner at du trenger litt drahjelp økonomisk og/eller sosialt for å skape det nettverket rundt familien din som dere trenger. Å avgjøre hvem dette nøyaktig dreier seg om er vanskelig for oss,  derfor sier vi ganske enkelt at vi har “et tilbud til deg som ofte er alene med barna dine”.

Arbeidet vårt finansieres primært av statlige midler. For at disse midlene skal nå lengst mulig opererer vi gjerne med en antydet egenandel på våre aktiviteter. Foreslått egenandel ligger alltid langt under det aktiviteten egentlig koster. Vi opplever ofte at selv familier med svært vanskelig økonomi gir uttrykk for at de ønsker å være med å betale litt.  Blir den foreslåtte prisen vanskelig for deg å betale så si ifra til oss ledere så ordner vi det gjerne slik  i det stille at du får vært med enda billigere eller gratis.  Du kan godt bare si ifra om det i kommentarfeltet når du melder deg på en aktivitet. Dette trenger du ikke kjenne på at er flaut eller ekkelt. De  aller fleste lederne i Enestående familier har erfaring med å være ofte alene med barna sine, og mange av oss vet godt hvor vanskelig det kan være å få pengene til å strekke til.  Dersom du på den andre siden egentlig har grei økonomi og er med hos oss først og fremst av sosiale grunner, så oppfordrer vi deg til å betale mer enn vi foreslår. Slik kommer våre statlige midler i størst mulig grad dem til gode som virkelig trenger det, og du kan nyte godt av de sosiale mulighetene Enestående familier gir deg.

Primært er tilbudet vårt rettet mot voksne som bor alene med barn, med alle de utfordringer det måtte innebære. Men også voksne i både samboende og særboende parforhold kan oppleve seg sosialt isolert, og være mye alene med barna sine. Dette eksempelvis fordi man har en partner som pendler, som er for syk til å delta i fritidsaktiviteter med barna eller kanskje ikke er så interessert.

Det hender en sjelden gang at vi sier nei til noens deltakelse av hensyn til andre deltakerfamilier. Dette gjelder særlig dersom par med felles barn ønsker å melde seg på en aktivitet. Mange som kommer til oss opplever det slitsomt å møte kjernefamilier med mor + far + barn på alle arenaer. De kan streve med å forstå bakgrunnen for at det som ser ut som vanlige kjernefamilier oppsøker Enestående familier. De opplever Enestående familier som et fristed der de ikke trenger å forholde seg til at andre familier med to voksne. Særlig gjelder dette overnattingsturer.

I våre påmeldingsskjemaer finner du derfor bare plass til å melde på EN voksen av gangen. Det betyr ikke at ikke to kjærester med hver sine barn som melder seg på hver for seg er velkomne hos oss, men vi ber om at slike par viser forståelse for at andre deltakere kan oppleve det vanskelig å forholde seg til, og oppfører seg deretter (veldig åpenlys kjæresteatferd er det greit å la sårbare familier slippe å være delaktige i).

Vi er særlig opptatt av å skape en arena der dine økonomiske forutsetninger ikke hindrer deg i å skape gode opplevelser for deg og dine. Våre arrangement er derfor alltid svært rimelige eller gratis. Er vi på tur så pakker vi heller med oss matpakker enn å sende barna våre i kiosken.

Vi er også opptatt av at tilbudet vårt skal være helt alkoholfritt. Noen av familiene som er med oss på tur har vanskelige erfaringer med rus. Hos oss skal både barna og de voksne  slippe «hyggelig snakk» om alkoholbruk. Det betyr at på tur med oss så  bidrar vi sammen til å forebygge både kjøpepress og drikkepress. Blir du kjent med noen du har lyst til å holde kontakten med etter en aktivitet (mange synes det er veldig hyggelig og mye av vitsen med å være med i Eneståede familier) er det mer naturlig å spørre dem om dere skal ta en tur sammen i akebakken eller på stranda, enn å foreslå shoppingtur eller runde på byen.

Velkommen til Enestående familier, og et nettverk av mennesker i mer eller mindre samme livssituasjon som deg og dine. Vi har plass til flere 🙂

Fotografering

Ved påmelding til arrangement finnes ei rute der du kan krysse av for at du og dine ikke ønsker å bli tatt bilder av. Dersom du setter kryss i denne ruta er vi bevisste på at i alle fall vi ledere unngår å ta bilder av deg og dine. Setter du IKKE kryss i ruta så regner vi ledere med at det er greit at vi knipser litt når det passer slik og motivet er hyggelig. Vi tar ikke bilder i smug, og gjør oppmerksom på det i begynnelsen av arrangement dersom vi tenker å bruke kameraet i løpet av arrangementet. Ser du en leder dra fram et kamera kan du regne med at motivet er tenkt publisert enten på Facebooksiden vår eller andre steder der vi publiserer hyggelige bilder fra arrangement. Ledere som legger ut bilder fra våre arrangement for eksempel på vår Facebookside navngir ALDRI dem som er avbildet. Synes du det er ubehagelig å bli tatt bilder av så si ifra. Vi er svært opptatt av å iverata deltakernes ønsker om varsomhet med hensyn til fotografering.

Til deg som er med oss på tur: Noen deltakere publiserer dessverre av og til litt ubetenksomt bilder av egne og andres barn blant annet i sosiale medier uten å ha sjekket med de avbildede om det er i orden. Hyggelige bilder fra arrangement er en viktig inngangsport for  mange nye familier som kommer til oss. Vi er kjempeglade for veldig mye av den publisiteteten mange av dere gir oss i sosiale medier. En del familier har reservert seg mot at det tas bilder av dem på arrangement.  Dette skal respekteres. Vi har tidvis med oss deltakere som under ingen omstendighet bør tas bilder av. Det kan være avgjørende for enkeltes sikkerhet at ikke de kan gjenkjennes på bilder! Spør derfor alltid andre deltakere om det er greit før du legger ut bilder av andres barn enn dine egne.

Om du tar en titt på lysbildepresentasjonen under vil du få et inntrykk av hva slags bilder vi ledere tar på arrangement. Len deg tilbake og nyt bildene. Klarer du å se deg og dine inn i aktivitetene?

Velkommen til oss!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *